skip to Main Content
Hoe Weet Ik Of Een Online Apotheek Legitiem Is?

Hoe weet ik of een online apotheek legitiem is?

Het meest voorkomende financiële probleem dat Amerikanen maand na maand tegenkomen, is het onvermogen om hun medicijnen te betalen. Dat is volgens een maandelijkse nationale peiling van het Consumer Research National Research Centre. Medicijnen in de VS kunnen inderdaad tot twee keer zo veel kosten als in andere delen van de wereld, dus veel koopjesjagers gaan naar het web op zoek naar medicijnen met een korting op naam, uit Canada of andere landen. Maar recente analyse heeft uitgewezen dat kopers moeten oppassen: slechts een fractie van online apotheken is legitiem. Onze medische adviseurs zeggen dat het bestellen van buitenlandse websites gezien dergelijke risico’s helemaal moet worden vermeden.

Van de meer dan 8.300 online apotheken die in juli 2011 zijn beoordeeld door de National Association of Boards of Pharmacy (NABP), die online drogisterijen erkent naast het vertegenwoordigen van overheidsapotheken in de VS, lijkt iets meer dan 3 procent gezond. Het beschouwt de rest als “frauduleuze” operaties.

Meer specifiek vond de NABP:
• 6.812 (bijna 85%) hebben geen geldig recept van de arts van de klant nodig
• 3.687 bieden buitenlandse medicijnen of medicijnen die niet zijn goedgekeurd door de FDA
• 2.100 hebben een fysiek adres buiten de VS
• 2.878 hebben servers in het buitenland

Wat kan je doen?

Technisch gezien is het illegaal voor mensen in de VS om voorgeschreven medicijnen in het land te importeren. Maar de wet wordt over het algemeen niet gehandhaafd wanneer mensen 90-daagse benodigdheden kopen voor persoonlijk gebruik, vooral als het medicijn voor een ernstige aandoening is waarvoor de behandeling hier mogelijk niet beschikbaar is. Als u besluit om online te bestellen, stellen onze medische experts de volgende zes maatregelen voor om veilig te blijven:

1. Blijf bij online apotheken die horen bij legitieme inloopwinkels in bijvoorbeeld de VS CVS.com, Target.com en Walmart.com. Zelfs uw lokale onafhankelijke apotheek heeft waarschijnlijk een website die receptbestellingen en navullingen kan accepteren.

2. Zoek naar het VIPPS-symbool. Neem voor andere apotheken contact op met Verified Internet Pharmacy Practice Sites of VIPPS, een vrijwillig programma dat de NABP in 1999 heeft opgezet. Internetapotheken die aan de criteria voldoen, kunnen het VIPPS-keurmerk dragen. Onder de vereisten: apotheken moeten in de VS zijn .; ze kunnen alleen door de FDA goedgekeurde medicijnen toedienen; voorschriften die ze invullen, moeten het resultaat zijn van een arts-patiëntrelatie; en ze moeten hun fysieke locatie vermelden.

3. Probeer een andere bron. LegitScript.com gebruikt NABP-normen om drogisterijen te beoordelen die niet deelnemen aan VIPPS.

4. Bevestig de goedkeuring van de staat. Zorg ervoor dat een online apotheek is geregistreerd om zaken te doen in uw staat. Om erachter te komen, voert u een zoekopdracht uit naar bijvoorbeeld “California Board of Pharmacy” en volgt u de links om te controleren of de site legitiem is.

5. Follow-up. Als u nog steeds niet zeker bent, geeft NABP een lijst met sites die niet worden aanbevolen, die u hier kunt vinden. Scrol naar beneden en klik op ‘Geneeskunde online kopen’ en vervolgens op ‘Niet aanbevolen sites’.

6. Ga lokaal. Uw beste bron is een vertrouwd apotheker- of apotheekdistributieprogramma. Hoewel zeldzaam, zijn er namaakgeneesmiddelen gevonden in de Amerikaanse toeleveringsketen.

Bottom line: Gezien het grote risico van het bestellen van medicijnen op buitenlandse websites, houdt u het bij bekende websites, inloopapotheken en apotheekketens in de VS Schakel om geld te besparen waar mogelijk over op generieke geneesmiddelen, zoek naar kortingsprogramma’s en vraag uw arts of apotheker over andere manieren om uw kosten te verlagen.

Deze materialen worden mogelijk gemaakt door een subsidie ​​van het State Attorney General Consumer and Prescriber Education Grant Program, dat wordt gefinancierd door de multi-state schikking van claims van consumentenfraude met betrekking tot de marketing van het voorgeschreven medicijn Neurontin (gabapentin).

—Len Maniace

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top